Om oss

Bak dette prosjektet står fire meteorologer og fysikere som brenner for formidling av naturvitenskap til barn og unge. Ingunn Burud jobber som rådgiver ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), Lars R. Hole er seniorforsker i marin meteorologi ved Meteorologisk institutt i Bergen, Hans Olav Hygen er klimaforsker på Meteorologisk institutt i Oslo og Anders Sivle jobber som statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Bak dette prosjektet står fire meteorologer og fysikere som brenner for formidling av naturvitenskap til barn og unge. Vi har derfor skrevet en barnebok om meteorologi for å øke interessen for faget vårt og realfag generelt blant barn i aldersgruppen ca. 6-10 år. Målet er at barna skal lese boken selv eller sammen med foreldrene og gjerne prøve seg på eksperimentene. For de fleste eksperimentene er det en fordel med assistanse fra voksne. Boken kan også brukes til å undervise i meteorologi i skolen og flere av eksperimentene egner seg i klasserommet. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker tips eller kanskje besøk av en meteorolog på skolen!

Ingunn Burud jobber som rådgiver ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), Lars R. Hole er seniorforsker i marin meteorologi ved Meteorologisk institutt i Bergen, Hans Olav Hygen er klimaforsker på Meteorologisk institutt i Oslo og Anders Sivle jobber som statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.